Интервю с Траян Теглец — маркетинг директор на NVIDIA за Балканите

0

NVIDIA имат ново маркетинг лице за Балканите — господин Траян Теглец (Traian Țeglet). Той е регионален маркетинг мениджър на компанията за района на Източна Европа и днес отговори на няколко наши въпроса. Накратко си поговорихме за електронни спортове и бъдещето им в лицето на новите гейминг лаптопи от NVIDIA, Max-Q. Вижте какво имаше да каже по темата Теглец по-долу.

Smart News: Какво е мнението ви за присъствието на NVIDIA на българския пазар?

Траян Теглец: Смятаме, че пазарът в България е важен за нашия регион. Геймингът и електронните спортове се превръщат в нещо все по-важно в България и виждаме, че това са причини много потребители да избират да ъпгрейднат към новата архитектура Pascal. Тя е доказала производителност и надеждност както при гейминг, така и в електронните спортове и виртуалната реалност.

SN: Опишете нована серия компютри Max-Q с три думи.

ТТ: Лаптопи, трансформиращи геймингът. Max-Q ще предостави гейминг производителност от висок клас в нова, тънка и ефикасна форма.

SN: С ръстът при електронните спортове, как успяват NVIDIA да разработят високия клас гейминг видео карти и чипове? Комуникирате ли с някои професионални играчи на различни заглавия?

ТТ: Работим активно с eSports играчи и събития, за да идентифицираме техните нужди и да им предоставим решенията, от които имат нужда, за да бъдат конкурентни. Картите ни от десета серия, заедно с мониторите G-Sync, са изборът за гейминг платформа на голяма част от професионалните играчи. По този начин те се представят на високо ниво, без да се притесняват за производителността.

SN: Какво мислите за бъдещето на електронните спортове? Смятате ли, че те ще станат достатъчно популярни, че към тях да се включат дори футбол и баскетбол?

ТТ: Виждаме, че електронните спортове вече са един сериозен глобален феномен, като са класифицирани като спорт в редица държави. Други пък споделят, че също смятат да го направят. Броят eSport събития също растат всяка година, което показва, че електронните спортове са тук, за да останат.

SN: Какво можем да очакваме от NVIDIA в близко бъдеще?

ТТ: Смятаме, че Max-Q лаптопите ще бъдат широко налични на българския пазар и заедно с нови заглавия като Destiny 2, играчите ще се радват на чудесен остатък от годината.