Когато някой се натъкне на нещо интересно в интернет, винаги има хора, които да му се зарадват. Когато става въпрос за интервю с Марк Зукърбърг в ранния период след създаването на Facebook, това си е чисто попадение.

Във видеото по-горе ще видите кратко интервю със създателя на социалната мрежа, снимано през 2005 година в Пало Алто. На него Зукърбърг кротко сръбва биричка и обяснява каква е идеята на Facebook (по-скоро каква е била идеята тогава) – сайтът е бил чисто и просто “онлайн директория за университетите”, казва Зукърбърг.

Всички знаем историята на Facebook, разказана във филма “Социалната мрежа” (The Social Network) на Дейвид Финчър. Сайтът е започнал съществуването си като място за връзка с други студенти от няколко престижни щатски  колежа. Можем да направим разлика със сегашното състояние на Facebook и неговото онлайн “величие”. Вижте видеото, за да разберете какво си е мислел през 2005 година Марк Зукърбърг за своето творение, както и да видите какво е представлявал офисът им тогава.