Code Conference на Recode вчера стана място за среща на много влиятелни изпълнителни директори. Между тях са Сундар Пичай, който поговори за Android, а ето че и Илон Мъск имаше възможност да сподели своето виждане за бъдещето. Когато по време на интервюто стана дума за Tesla Motors и закъсненията от обявените крайни срокове, Мъск обеща, че преди началото на продажбите на Model 3 ни очаква още едно събитие – и то голямо.

Не, тук не става въпрос за партито по случай откриването на огромната нова фабрика на Tesla Motors. Илон Мъск поясни, че до края на годината ще се случи още едно събитие, свързано с Model 3. Новата по-достъпна електрическа кола на предприемача ще започне да се продава към края на 2017 година, но примиерата ѝ този март беше непълна – интериорът на автомобила беше семпъл и с недовършен вид, както се изразиха някои медии. Може би точно това ще видим на второто събитие – финалната версия на Tesla Model 3.

А може да става въпрос и за друго – Мъск даде информация за събитието, когато бе попитан от Уолт Мосберг дали Model 3 ще има автопилот. Така че има какво да очакваме. Все още не знаем точната дата на събитието, но ще следим информацията за вас.

Колкото до останалата част от интервюто – тя също е изключително интересна. Стана дума за Марс, ракетите на SpaceX и дори изкуствения интелект и възможността светът ни всъщност да е холограма. Можете да гледате цялото интервю в YouTube канала на Recode.