Според тайвански източник, цитиран от GSM Arena, LG най-вероятно ще издърпат премиерата на своя флагман LG G5 по-скоро във времето. Вместо да го представят през второто тримесечие на годината, можем да видим този дългоочакван смартфон още през февруари. Освен това, източникът докладва и за още някои детаили, свързани с устройството, като камера, процесор и дори дизайн.

Според данните, LG G5 ще бъде с невероятна 21-мегапикселова камера с 1/2″ сензор. Това е сериозен ъпгрейд над 16-мегапикселовата такава при LG G4, която от своя страна се смята за една от най-добрите на пазара в момента. Предната камера трябва да остане 8 мегапиксела, като нищо друго за нея не се знае в момента. Когато говорим за процесора пък, можем да споменем чисто новия Qualcomm Snapdragon 820, или поне това казва слуха.

Тъй като говорихме и за дизайн – още от тайванския източник се разбира, че LG готви да смени досегашната визия на G серията и да премине към изцяло метално и капсуловано тяло. Това може би ще значи край на сменяемата батерия, което е един от плюсовете на LG към момента. Снимката по-горе е на смартфона LG Zero, с който компанията експериментира при uni-body дизайна.

Е, за сега толкова. Очакваме повече новини през идните седмици, ако наистина премиерата ще се състои през февруари.