Снимка: Visual Camp

Преди известно време чухме, че Samsung работят по автономен VR хедсет. Той би трябвало да е подобен на Gear VR, но ще може да работи самостоятелно, без нужда от свързване със смартфон. Сега в сайта Liliputing се появи снимка на въпросното автономно устройство.

Информацията изтича благодарение на компанията Visual Camp, които явно са присъствали на демонстрация на възможностите на джаджата при затворени врата по време на MWC тази година.

Устройството се казва ExynosVR III и предвид огромните му размери се предполага, че е прототип. Ако съдим и по името, явно е имало още два други прототипа преди него. Според данните, хедсетът има възможност да следи погледа на ползвателя и така да рендира виртуалния свят само в посоката, към която гледа той.

Още, спецификациите на устройството включват процесор с 10-нанометров чип и графична карта Mali G71. Освен това дисплеят може да работи като два WQHD+ дисплея (с резолюция някъде около 2560 x 1440 пексела), при 90Hz, или като един 4K дисплей при 75Hz.

Снимка: Visual Camp

Не е ясно дали Samsung смятат да пуснат финалния вариант на джаджата на пазара, или пък да продължат разработката. Тъй като първата и втората версии не са достигнали обикновения потребител, възможно е и ExynosVR III също да не бъде представен официално.

За сега чакаме компанията да обяви някаква официална информация около проекта.