Снимка: techinasia
Снимка: techinasia

Френският сайт Nowhereelse публикува снимки, споделени в китайската социална мрежа Weibo, на нов таблет на Xiaomi, носещ името MiPad. Устройството най-вероятно ще се продава на доста ниска цена, както всички останали джаджи на компанията.

Снимка: Punk Panda
Снимка: Punk Panda @ Weibo

Името на таблета е очевидна закачка с продуктите на Apple, които нямат особено голям успех на територията на Китай, където Samsung бълва постоянно нови джаджи, а устройствата на Xiaomi се купуват като топъл хляб, защото предлагат мощни характеристики на достъпни и примамливи цени.

Типичен пример за агресивната политика на китайската компания е смартфонът Xiaomi Hongmi, който се продава на цена от 130 долара без договор, а предлага процесор с тактова честота от 1.5GHz, 4.7-инчов дисплей, 8-мегапикселова камера и батерия с капацитет 2,000 mAh.

Сподели
Предишна страницаTwitter актуализира приложението си за Android и iOS
Следваща страницаСпечели HTC One и още много награди от Cinexio
Силвия Янчева е технологичен журналист и редактор на Smart News. Работила е в дирекция на МВнР и била е част от екипа на първата демократична онлайн медия Policymic. Като най-голяма своя страст определя спорта, който е неизменна част от ежедневието й от години насам. Интересува се и от политика, Психология, PR, Фотография, и социални мрежи. За контакти: yancheva@smartnews.bg