Lumia-950-main2

От няколко седмици вече се говори по-подробно за бъдещите смартфони на Microsoft. Серията Lumia е най-известният представител на мобилни устройства с операционна система Windows, като моделите се радват на голяма популярност.

В мрежата изтекоха снимки на първия прототип на Microsoft Lumia 950, който очакваме да се появи скоро. Те са с добро качество и показват устройството, което е с 5.2-инчов WQHD AMOLED екран. На тази по-долу се вижда 20 MP основна камера и тройна LED светкавица (с жълта и бяла светлина), заедно с порт за зареждане и трансфер на данни USB Type-C.

Съществува и модификация 950 XL, която е с 5.7-инчов екран. Много е вероятно хардуерът и позиционирането на портовете да се запази при него. Това, което смятаме, че ще бъде включено като спецификации, е 6-ядрен процесор Snapdragon 808, инфрачервен биометричен скенер за Windows Hello, 3 GB оперативна памет, 32 GB основна памет с възможност за разширение. Предната камера вероятно ще е с резолюция от 5 мегапиксела, батерията с капацитет о3000 mAh и възможност зa Qi безжично зареждане.

Интересното при разкриването на тази информация е, че oт Microsoft са скрили основния корпус на устройството под специален калъф. Това се прави с цел да се прикрие истинската форма и подробности по отношение на дизайна.

lumia-950-back-fitted

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS