Имаме доста сигурна информация, че Samsung ще представят таблет на своята пресконференция по време на Световния мобилен конгрес (MWC) този месец. Сега от немския сайт WinFuture.de твърдят, че благодарение на анонимни източници са се добрали до рендер за Galaxy Tab S3 (спекулираното устройство).

На рендера се вижда, че този таблет ще дойде със стилус S Pen, какъвто сме свикнали да виждаме при много от по-големите Samsung устройства. Според информацията обаче, този S Pen няма да се прибира в таблета, както е при смартфоните от серията Samsung Galaxy Note например.

Според информацията, очакваме Galaxy Tab S3 да дойде с 2048 x 1536 пикселов SuperAMOLED дисплей, Qualcomm Snapdragon 820 процесор и 4GB RAM, заедно с 32GB вградена памет. Камерите му очакваме да бъдат съответно 12MP и 4.7MP. Разбира се, Tab S3 вероятно ще дойде във версии „Wi-Fi only“ и такъв със слот за SIM карта. Според германците пък, цветовете ще са черно и сиво, като сивият ще замени досегашната бяла версия при предишните модели.

WinFuture.de още споделят, че цената на таблета ще започва от 580 долара, като това важи за Wi-Fi версията на Galaxy Tab S3. Остава да изчакаме премиерата, за да разберем всичко около тази нова джаджа от Samsung.