От премиерата на следващите Pixel смартфони на Google ни делят малко повече от два месеца, но ето че в интернет пространството се появи първото изтекло изображение, показващо по-големият от двата телефона — Pixel XL 2, или както ще се казва въпросното устройство.

От снимката не разбираме много, освен това, че и Google са решили да действат в посока тънки безели и високи смартфони. Изглежда новият Pixel ще бъде с отношение на страните 18:9, както LG G6 и Galaxy S8. Тук обаче дисплеят не е извит както при флагмана на Samsung.

Виждаме и промяна на задния панел на смартфона — стъклената повърхност е по-малка, скенерът за пръстови отпечатъци е изнесен под нея и не на последно място, камерата е доста по-голяма.

Android Police разкриват единствено информация, че устройството тази година ще бъде произведено от LG, вместо от HTC (въпреки това обаче, страничният панел може би ще бъде сензорен, както при HTC U 11). Колкото до спецификациите, евентуалната поддръжка на безжично зареждане, цена или каквото и да е повече — не знаем нищо. За това ще трябва да изчакаме до началото на октомври, когато се очаква премиерата.