Най-новият таблет от Samsung, който предстои да се появи на пазара, се казва Galaxy View. За него се говори от около два месеца и ето, че данни за него изтекоха съвсем случайно в интернет. Сега вече знаем както неговите спецификации, така и цената му. Информацията изтече днес в сайта Adorama, където устройството от Samsung беше пуснато за предварителна продажба, случайно или не.

От сайта разбираме, че Samsung Galaxy View действително ще бъде с 18.4-инчов дисплей, който ще е с Full HD 1920х1080 пиксела резолюция. Гъстотата на пикселите трябва да е 120 ppi, което е супер за такова устройство. Още – потвърждава се чипът, който ще бъде Exynos 7580, осемядрен и с 1.6GHz тактова честота. Вътрешната памет е 32GB (с място за SD карта), а оперативната – 2GB.

samsung-galaxy-view-2

Не се споменава дали таблетът ще има основна камера, но отпред е поместена 2.1-мегапикселова такава, която да служи за видео разговори. За да могат такива да се извършват, ще има два варианта на джаджата – с 3G и LTE (категория 6) свързаност, както и Wi-Fi only такъв. Bluetooth версията е 4.1, а има и GPS, разбира се. Когато говорим за издръжливост, за това се грижи 5700 mAh батерия, която по спецификации трябва да позволява до 8,5 часа непрестанно видео възпроизвеждане.

Според информацията в Adorama, цената на Samsung Galaxy View е 599 долара, което не е малко. Дали цифрите ще се променят обаче, няма как да знаем. Вие какво мислите за бъдещия конкурент на iPad Pro в лицето на Samsung?