XDA Developers разкриват това, което според тях ще бъдат спецификациите на следващите Pixel смартфони от Google. Напомняме, че те са с кодови имена Taimen и Walleye, като първият е по-големият от двата.

Според информацията, Taimen ще дойде с огромен 5,99-инчов дисплей с резолюция 1440p и много тънки безели. Освен това можем да очакваме процесор Snapdragon 835 от Qualcomm, 4GB RAM и цели 128GB вградена памет. Възможно е що се касае до паметта, да има и други опции. Ако някои от вас очакват двойна камера от следващия Pixel, недейте — такава няма да има. Ще се запази обаче стъкленият гръб.

Колкото до Walleye, или по-малкият от двата смартфона, той ще запази големината от 5-инча, с Full HD дисплей. Външният му вид би трябвало да е много подобен на този при минологодишния 5-инчов Google Pixel, което значи, че неговите безели няма да бъдат по-тънки. Според XDA Developers обаче, по-дебелите безели ще позволят на компанията да интегрира мощни предни говорители в смартфона. За жалост обаче, слухът също твърди, че това ще дойде за сметка на аудио жака.

Точно така, XDA Developers твърдят, че по-малкият Pixel тази година няма да има аудио жак, което е изненадващо предвид начинът, по-който Google рекламираха смартфона си миналата година, а именно — като такъв, който има аудио жак, за разлика от iPhone 7. Като изключим това, Walleye би трябвало също да дойде със Snapdragon 835, 4GB RAM и опция за вградена памет от поне 64GB.

Така или иначе, ще трябва да изчакаме до премиерата на устройствата през септември или октомври, за да разберем повече. Това е.