HTC One M8 Prime

HTC One M8 camera

Само преди два дни научихме, че Samsung и HTC подготвят Prime версии на своите настоящи флагмани, а днес вече имаме характеристиките на HTC One M8 Prime.

Устройството ще притежава 5.5-инчов WQHD 2560×1440 дисплей, 2.3GHz процесор Snapdragon 805, 3GB оперативна и 16GB вградена памет, 5-мегапикселова Ultrapixel и втора 18-мегапикселова камера и USB 3.0. Да, Ultrapixel камерата най-сетне ще бъде променена, като разликата до 5-мегапиксела не изглежда голяма, но това е с 25% по-висока разделителна способност и докато вторият 2-мегапикселов сензор на М8 само изчислява дълбочината, сега HTC ще го замени с 18-мегапикселов, който ще притежава по-голяма функционалност.

Не е ясно какви подобрения ще вложи Samsung в Prime версията на Galaxy S5, освен 2К дисплея, но ако тази информация се окаже истинска, промените при HTC One M8 Prime наистина ще са сериозни. Двете устройства се очакват по-късно през годината, като най-вероятно първо ще бъде представен моделът на Samsung, а конкурентът му се очаква през септември.

Безспорно това ще бъдат два наистина интересни смартфона, като появата им може би ще разочарова потребителите, които вече са закупили настоящите флагмани Galaxy S5 и HTC One M8, но те най-вероятно ще дойдат и на по-висока цена, което означава, че всеки сам ще трябва да прецени дали бъдещите промени си заслужават.

Вие ще си купите ли стандартните версии или смятате да изчакате Prime?