Тази седмица трябва да видим официалното представяне на новия Kindle четец от Amazon. Благодарение на Tmall.com обаче, снимки и спецификации на предполагаемата джаджа изтекоха само дни преди нейната премиера. Новото устройство изглежда ще се казва Kindle Oasis и очевидно има жесток живот на батерията.

Според reddit потребители, които са успели да преведат китайската страница, Kindle Oasis има специален калъф, в който се съдържа допълнителна батерия. Когато зареждате новия четец заедно с калъфа му, двете батерии се зареждат едновременно. Когато го ползвате пък, енергията се точи първо от калъфа, след което от самия Kindle. Още според страницата, новата джаджа има невероятното време на изчакване от цели 20 месеца. Нова функционалност, наречена „Kindle sleep mode“ пък ще увеличи това време допълнително.

kindle-oasis-leak-2

Формата на Kindle Oasis е меко казано странна – от едната страна той е по-тънък, а от другата (където е предназначен за хващане) има два бутона за „разлистване“ на страниците. Дисплеят му е с цели 300 ppi гъстота на пикселите, които го поставя наравно с Kindle Voyage, а данните сочат и 20% повече LED светлини за подсветката. Колкото до размерите, четецът изглежда тежи 131 грама. Най-тънката му част е само 3,4 милиметра, а най-дебелата – 8,5.

kindle-oasis-leak-3

Нищо не се споменава за цената на устройството, нито дали Kindle Oasis ще бъде водоустойчив, което потребителите отдавна искат. Остава да изчакаме още няколко дни до официалното представяне на четеца, за да видим дали това не е някаква шега. Както посочват от Motherboard обаче, домейнът KindleOasis.com е собственост на Amazon…