Ако още не сте чули Sony ще представя скоро новия си смартфон Xperia XZ1, чиито снимки вчера изтекоха в мрежата. Очакваме да видим устойството на 31 август по време на IFA в Берлин.

Какво разбираме от изображенията? Ами изглежда компанията си харесва масивните безели и си държи на тях. Като цяло дизайнът на серията въобще не се е променил през последните няколко години.

За някои това може да не е лошо… Но Sony трябваше да обърне малко повече внимание на външния вид. Все пак се бори за една от първите позиции в смартфон класациите. LG, Samsung, Essential, Google, Apple, все компании, които ни представиха или ще ни представят устойства с доста по-тънки рамки.

Ако не друго, то поне телефонът ще бъде достъпен в два цвята – розово и черно. Розовото е красив цвят. Това обаче не е първият път, в който компанията пуска такъв модел, така че можем твърдо да кажем, че нови неща в дизайна няма.

Спецификациите все още не са потвърдени. Това, което знаем засега от слухове е, че телефонът ще бъде с 5.2-инчов Full HD дисплей. Процесорът ще бъде Snapdragon 835, а камерата – 19-мегапикселова.

Sony явно не обича да е в крак с модата. И тънките безели и двойната камера липсват. Повечето хора обаче искат да са съвременни и да притежават устойства в стил 2017. Това означава, че на компанията ще й е нужен доста късмет, за да пробие конкуренцията с новия си флагман.