За разлика от Samsung и LG, HTC не използваха тазгодишното издание на Световния мобилен конгрес (MWC), за да представят новия си флагман. Ето защо още не знаем нищо за него… Всъщност, благодарение на @ONLeaks и @evleaks, вече можем да кажем как ще изглежда новия смартфон от тайванците.

През дългия за нас българите празничен уикенд, на Twitter профила OnLeaks се появиха снимки на именувания като HTC 10 – те показват дизайн, подобен на този при HTC A9, но с гръб, който се придържа към по-старите HTC смартфони. Встрани от Home бутонът (и скенер за пръстови отпечатъци) стоят капацитивни бутони, а на гърба се вижда дори и лазерен автофокус.

Хартуерът още включва жак за слушалки, който е преместен отгоре на телефона, както и USB Type-C порт. Според ONLeaks, от характеристиките можем да очакваме 5.15-инчов QHD дисплей, процесор Qualcomm Snapdragon 820, графична карта Adreno 530, цели 4 GB RAM и 12-мегапикселова камера.

В допълнение, още същия ден в разкриването на смартфона от HTC се включи и Еван Блас (@evleaks), който показа официални рендери на HTC 10. Вижте ги по-долу. За сега все още няма официално определена дата за премиерата на новият HTC.