google-logo

В началото на март Брадли Хоровиц, дългогодишен вицепрезидент в отдел продукти на Google, обяви че ще ръкови двата нови проекта на вече съществуващи елементи в Google+ – Google Photos и Streams. Очаква се новото приложение за снимки да бъде представено на конференцията Google I/O, която ще се проведе на 28 и 29 май, и да бъде пуснато малко след това.

Онлайн изтекоха скрийншоти на Photos, публикувани от Android Police. От тях се разбира, че снимките ще могат да бъдат архивирани автоматично и изтеглени по ден и месец. Друга опция е показването на изображенията по сходен с Google+ албумите начин. С приложението ще дойде и функцията Assistant, с която се създават видеа, истории и колажи от вашите снимки, както и да се съхраняват с цел освобождаване на памет.

В Google Photos ще може да търсите снимки по определени категории – конкретни животни, хора, обекти и т.н., както е и в момента. Споделянето на снимки ще става с изпращането на линк чрез SMS или социалните сайтове, след което този линк ще може да бъде изтрит.

Ето и всички скрийншоти:

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS