Само на ден сме от премиерата на новия Huawei Mate 8 смартфон, но ето че снощи в интернет неочаквано се появиха рендери на смартфона, вероятно предназначени за медиини представяния. От тях много добре се вижда как бижуто на китайците ще изглежда и можем да кажем, че би могъл да е един от красивите смартфони тази година.

Huawei Mate 8 ще бъде с изцяло метално и капсуловано тяло. Не знаем размера на дисплея, но от изображенията се вижда, че странични безели почти липсват. Външния вид на Mate 8 е изтънчен благодарение на този факт, но какво би могло да значи това за здравината? И все пак, благодарение на първата снимка бихме могли да предположим поне 5.5-инчов дисплей.

Още за дизайна на Huawei Mate 8 – виждаме голяма камера и двойна светкавица. USB портът е в долната част на тялото, а жакът за слушалки – отгоре. Бутоните, както и при Mate S, са в дясната част, а скенерът за пръстови отпечатъци – на задния панел. Въпросите, които несъмнено много хора си задават, са дали портът е USB Type-C и дали този огромен грил най-накрая крие стерео говорители? Е, ще разберем отговорите на тези въпроси най-рано утре.

Да припомним и малко от това, което знаем за спецификациите, благодарение на слухове – очакваме Hisilicon Kirin 950 Процесор, поне 3 (а може би и 4) GB RAM и 32 до 64 GB вътрешна памет. Видеокартата най-вероятно ще е Mali-T880.

huawei-mate-8-4huawei-mate-8-2huawei-mate-8-3