Благодарение на Twitter потребителя @OnLeaks днес можем да разгледаме отбизо най-новия модел на тайванската компания HTC. За One A9 се говори от известно време, и ето че най-накрая имаме възможност да коментираме дизайна му. На снимката по-горе виждате заснет dummy модел, който е предназначен за излагане в магазините на AT&T в САЩ.

Това, което можем да кажем за HTC One A9, не е много. Виждате, че дизайнът не се е променил много и все пак има забележими разлики. Главното е в това, че BoomSound стерео говорителите вече ги няма. Тялото е изцяло метално, като включва пластмасовите кантове за антената. Отпред пък можете да видите сензорът за пръстови отпечатъци.

htc-one-a9-leak-2

Както вече някои източници отбелязаха, HTC One A9 поразително напомня на друг смартфон, който вече е на пазара, а именно конкурентният iPhone 6/6s от Apple. За сравнение са отбелязани както говорителят, така и кръглата камера и кантовете за антената. Важно е обаче да знаем, че все пак този подобен дизайн за първи път бе представен на пазара точно от HTC.

Остава да разберем дали този модел ще помогне на тайванците да си стъпят на краката. Повече за HTC One A9, включително спецификациите му, очакваме на 20 октомври, когато ще бъде неговата официална премиера.