Въпреки че голямото септемврийско събитие на Apple е чак във вторник, вече имаме достатъчно информация, за това, което компанията ще покаже пред цял свят. Покрай изтичане на фърмуер за iOS 11, разбираме още детайли за необявеното устройство. iPhone 8 (или както го нарекат) ще бъде с Face ID, което изцяло ще замени Touch ID. Освен това ще има и разни „анимационни“ промени. Вижте какви ще са те:

Face ID

Face ID, е това, което се споменава във фърмуера на Apple и изглежда, че това е и официалното име на новия начин за отключване на iPhone 8. Анимацията по-долу показва, че притежателите на иновативното устройство, ще трябва да си местят лицето по този начин, пред предната камера, за да може тя да сканира и съответно телефонът да се отключи.

Animoji

Apple също така въвежда „Animoji“, които са анимирани версии на популярните емотикони в iOS 11. Animoji ще използват хардуерния лицев скенер на iPhone 8, за да създават 3D версии, базирани на вашите изражения на лицето. Купертино описва Animoji като „персонализирани анимирани съобщения, които използват гласа ви и отразяват изражението на лицето ви“. Ще можете да ги ползвате и в Messages. Ябълките работят върху широк спектър от 3D emoji модели според фърмуера, включително маймуни, котки, кучета и т.н.

Промени в status bar-a

Въпреки че е потвърдено, че iPhone 8 ще бъде с почти безрамков дисплей, има много дискусии около това как Apple ще се справи с иконите на лентата на състоянието. Известният фърмуер на iPhone изглежда потвърждава, че анимациите ще помогнат да се осигури информация за лентата на състоянието от двете страни на камерата. Лявата страна на status bar-а ще включва информация за времето и местоположението, а дясната – Wi-Fi връзката, сигнал и състояние на батерията.

AirPods

Последната информация, която научаваме от фърмуера за iOS 11, е за нови AirPods. Това няма да бъде сериозен ъпгрейд и изглежда, че индикаторът за зареждане е преместен извън кутията, за да се улесни проверката на състоянието на батерията. Анимацията долу показва обновените AirPods и дизайнът изглежда почти идентичен с съществуващата версия.