734189278

HTC феновете бяха доста разочаровани, когато разбраха, че One ще се забави до април месец заради проблеми с UltraPixel  камерата. Колегите от The Wall Street Journal твърдят, че новият флагман е голямата надежда на тайванците да преборят конкуренцията и да си върнат клиентите, откраднати от Samsung.

Изглежда HTC изпитва проблеми с вътрешната комуникация  с доставчиците на части. Говори се, че тайванската компания изведнъж е намалила рязко поръчките.

Въпреки, че HTC предложи страхотните One X, Droid DNA и 8X през 2012 година, компанията не успя да пребори конкуренцията. Потребителите изпитаха и големи проблеми с недобре залепения дисплей и бъгващия Android софтуер. Инженер от компанията пък е споделил, че миналата година за първи път служителите не са получили бонуси.

734232728

Колегите от The Wall Street Journal твърдят, че изпълнителният директор на компанията Питър Чоу може да напусне поста си, ако One не стане хит и не реализира добра печалба. Неназовани източници потвърждават информацията, че Чоу е казал, че ще си подаде оставката пред борда на директорите при незадоволителни резултати тази година.

 

Източник: The Wall Street Journal