През 2013 година бе представен ексклузивен модел Lamborghini по случай 50-годишнината на компанията. Той се казва Lamborghini Veneno и от него са произведени само три броя. Сега една от тези три коли се продава и този, който е готов да я притежава, трябва да се раздели с 10 милиона евро.

Veneno беше представен на авто-шоуто в Женева през 2013 година, като трите бройки от супер-автомобила бяха купени още преди официалното представяне. Бройка номер две се продава от японската компания Reckless Co. Ltd, а обявата е публикувана в Mobile.de. Тя е регистрирана през 2013 година и има навъртяни на километража си само някакви 840 километра, а продавачът обещава доставка до всяка точка на света.

Цената на Lamborghini Veneno когато колата бе обявена официално беше само 3 милиона евро. Този звяр притежава 12-цилиндров, V-образен двигател с вместимост 6,5 литра и мощност 750 конски сили. Скоростната му кутия е автоматична, седемстепенна, а ускорението от 0 до 100 километра в час е за 2,8 секунди. Максимално достижимата скорост пък е само 355 километра в час.

Какво мислите? Заслужава ли си човек да притежава една от само три коли в света, срещу 10 милиона евро?