Apple пусна ъпдейт и до новата версия OS X 10.10.3, която през изминалия месец беше в Beta стадий. Всеки притежател на Mac устройство може да ъпдейтне през Updates таба в Mac App Store.

Най-интересното нещо от новата версия е може би добавянето на приложението Photos, което заменя спрените вече iPhoto и Aperture от старите OS X версии. Photos също ще синхронизира и снимките ви от iCloud акаунта ви между всички ваши устройства. Освен бъг фиксове, в OS X 10.10.3 ще намерите и 300 нови емотикони – същите, които са добавени и в iOS 8.3, от която също можете да се възползвате от днес. Има подобрения и във функционалността на безжичната  свързаност и мрежата като цяло.

Друга интересна подобрена функция е Look Up, която сега се казва Spotlight Look Up. При нея чрез жестове с три пръста върху тракпада ще можете да преглеждате думи в няколко различни раздела – от търсене в iTunes, до речници и дори Wikipedia. Вече поддържаните устройства на Apple трябва да могат да ъпдейтнат OS X версията си без проблем.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS