Apple съобщи и обеща, че ще предостави софтуер, който да оправи изключително влудяващия проблем, който касае притежателите на iPhone 7 и iPhone 7 Plus, които използват Lightning EarPods.

Бъгът прави интегрираното дистанционно управление на EarPods напълно безполезно. Тоест потребителите не могат да регулират силата на звука, да спират песните, които слушат и да отговорят на входящо обаждане, без да извадят iPhone-а от джоба си.

Проблемът обикновено се маха, когато изкарате и вкарате слушалките отново. В някои случаи обаче този бъг се появява отново малко след това.

Не е нещо фатално, но определено е досадно. Пък и като се има предвид, колко са се охарчили притежателите на новия iPhone, едва ли им е приятно да получават такъв продукт, който от самото начало прави проблеми.

Както казахме, Apple са обещали да оправят това недоразумение възможно най-скоро. Кога обаче е това „възможно най-скоро“ не се знае. Все пак по-добре това, отколкото батерията да ви се запали, като на Note 7!

2 Коментари

  1. Вече сравняваме флагманите по това дали ще се запалят…

  2. Другият бъг е, че не можеш да си зареждаш телефона и да слушаш музика едновременно в автобуса например 🙂 или включваш пауър банк или слушалките

Comments are closed.