https://www.youtube.com/watch?v=2HRW-yDgzA8

Metaio е малък стартъп с големи амбиции – компанията работи в сферата на аугментираната реалност, осъществявайки проекти за клиенти като IKEA и Ferrari. Сега изглежда Apple е хвърлила око на компанията, тъй като изтекли правни документи показват прехвърлянето на акции от Metaio към американския гигант. Освен това Apple е пуснала и обяви за свободни работни места в отдел, занимаващ се с виртуална реалност.

По всичко личи, че Apple е решила най-накрая да тръгне в тази посока, накъдето се запътиха голям брой други компании като Google, Sony, Facebook и Microsoft. Виртуалната и аугментираната реалности се явяват бъдещето на потребителското изживяване и то не само когато става въпрос за забавление. Интересното е още един жокер, сочещ към придобиването на Metaio от страна на калифорнийския технологичен гигант – обявяването на патент върху „джаджа“ за виртуална реалност тип Google Cardboard, която може да работи с iPhone.

Да кажем няколко думи и за стартъпа. Metaio стремглаво вървят напред, като дори твърдят, че са пионери в сферата на аугментираната реалност. Миналите им проекти включват приложение, което ползвайки камерата на смартфон или таблет, може да ви помага да разглеждате колите в магазин на Ferrari, сменяйки боите и аксесоарите им. Друг такъв е осъществен съвместно с IKEA и ви позволява да сменяте цветовете на различни мебели, както и виртуално да добавяте такива към интериора, за да видите как ще се комбинират. Вижте и едно интересно видео, описващо работата на аугментираната реалност в магазина на Ferrari.

https://www.youtube.com/watch?v=DT5Wd8mvAgE

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS