Датската медия Ekstra Bladet съобщава, че сънародникът им Йорген Морицен е пострадал сериозно от носенето на своя Apple Watch. Според данните, потребителят на умния часовник е получил изгаряния по китката си. Той, заедно с един очевидец твърдят, че изгарянията са получени от металната верижка на Apple Watch и няма какво друго да е било източник на нараняването. Снимки можете да видите в края на материала [Внимание! Не е за хора със слаби стомаси].

Apple са започнали разследване на случая и след като са направили инспекция на часовника, притежаван от Морицен, не са открили никакви проблеми, които биха могли да причинят въпросното изгаряне. Компанията отказва да коментира и PR агенцията за Apple в Дания споменава, че всичко около случая остава лично между тях и господин Йорген Морицен.

Това не е първият излязъл на повърхността случай за изгаряния, получени при ползването на Apple Watch. В официалната съпорт информация от Apple за часовника пише, че някои потребители могат да изпитат дискомфорт от някои материали при ползване на Apple Watch. Разбира се, не се споменава нищо толкова сериозно. Ще почакаме, за да видим дали и как този случай ще се развие.

apple-watch-wrist-burn