На конференция за разработчиците на игри в Сан Франциско, Google представиха няколко нови добавки към функционалността на своя магазин за Android приложения. Интернет гигантът вече ще ви позволи да пробвате 10 минутни демота на игри без нуждата от инсталация. За целта само е необходимо да потърсите името на играта в търсачката на Google и да натиснете бутона „Try“. Новата функционалност носи странното име „search trial run ads“.

google-search-trial-run-adsОсвен това, в Google Play ще се появи и нова секция – Indie Corner. В нея ще стоят интересни игри от малки разработчици, които Google сами ще подбират. Идеята им е да показват игри с функции като онлайн класации и т.н, които показват нещо ново.

Последната добавка към Play Store е нов приложно-програмен интерфейс (API), който ще позволи на разработчиците да добавят възможността техните игри да бъдат записвани и стриймвани във видео формат. Играчите след това ще имат достъп до споделяне на видеото в YouTube „в няколко лесни стъпки“.

Видео стриймингът се очаква да заработи до няколко месеца, докато Indie Corner и „search trial run ads“ можем да видим до няколко седмици.