Преди време ви запознахме отблизо с влогърката Wednesday Addams. Сега е ред на друго младо момиче, занимаващо се с влогърство, което да ни опише своята лична представа и оценка за състоянието и развитието на това ново изкуство. Представяме ви Вени, по-известна в Интернет пространството като veni_ap.
1. Представи се на скандиращата публика. 
Здравейте, аз съм Вени, от София и хобито ми (причина да ме има тук) е да снимам клипове/влогове. 
2. С какво се занимаваш и на колко години си?
Уча, сега съм в 12 клас и съм на 18 години.

 3. Какво е „влогър“?
Влогър e човек, който снима и качва в сайтове за споделяне на видео като vbox и youtube, видеоклипове с авторско съдържание, главно от ежедневието.4. Като какъв се определяш ти?

Като нормален човек с интересно хоби. Няма нищо по-специално в мен от другите хора.5. Какво искаш да кажеш със своите видео клипове?

Първоначално всичко беше за забавлението и нямах почти никакво послание към хората. С времето интересът изчезна от клиповете без нищо повече от игра в тях и го преоткрих добавяйки послания във всеки един от тях. Всеки има свое, но като цяло са положителни и с идея да накарат хората да бъдат по-добри.
 6. Къде ги качваш?
Youtube и Vbox просто, защото българите не използват други сайтове, а и много българи, по неясни за мен причини, не искат да използват YouTube, може би заради езиковата бариера.7. Колко време ти отнема да заснемеш, обработиш и качиш един клип, приблизително?

От няколко часа до няколко дни. Има кратки и трудни за обработка и заснемане клипове, но има и дълги и лесни.
8. Защо започна да правиш клипове? 
Забавление. Винаги съм обичала да се снимам и исках да започна да снимам и клипове, но изчаках да стана на възраст, на която имам по-добро мислене и мога да говоря за повече теми.

9. Мислиш ли, че клиповете ти могат да променят и създават определени нагласи в обществото?

Българите смятат всичко, което не е като тяхното мислене, за глупост и го плюят. Може да има успех за някакъв малък процент, но не и масов, независимо колко добра е идеята.

10. Малко затворено общество ли сте влогърите?

Определено не. Всеки може да стане влогър, това не е нещо ограничено от възраст или пол, но не всеки може да пожъне успех. Много хора са ми писали с въпроси и оплаквания, че клиповете им са ‘хейтвани“. От това не може да се избяга. Ако един клип е добър пак ще има хейтъри, но ще има повече положителни резултати. Другата причина да се отказват е, че хората очакват от първият клип да имат над 5000 или повече гледания. Ако не очакват прекалено няма да им се стори провал клипът.
11. Защо клипове, а не текст? Защо не изразяваш мислите си в блог?
Младото поколение не чете. 50 статии (приблизително броя на клиповете, които имам) няма да ги накарат. Клиповете достигат до много повече хора, а вече с тях може да се направи опит да се покаже на младите, че е добре да се чете повече, отколкото да се гледат клипове по цял ден в интернет.12. Каква е твоята мечтана работа и какво искаш да постигнеш в живота?

Не съм човек на дългосрочните планове. За мен нещата ще се случат, когато им дойде времето. Мисля да стана уеб дизайнер, но времето ще покаже.13. Кой е твоят любим влогър?

Нямам любим, всеки прави нещо уникално, а аз ценя това. Сравнявам само еднаквите особености на стила, а не различните.
14. Пожелай нещо на читателите ни.
Драги читатели, пожелавам ви приятен ден и повече усмивки!

Можете да намерите Вени във Vbox, Youtube, Facebook и Twitter.

 

[nggallery id=36]

Коментирайте тази публикация в нашия ФОРУМ