Не една и две компании вече премахнаха аудио жаковете от своите флагмани. Никоя от тях обаче не дава обяснение защо наистина трябва да се разделим с аудио жака при закупуване на техен смартфон. Това не важи за Razer, чиито главен изпълнителен директор използва Facebook, за да обясни причината Razer Phone да няма аудио жак.

„Чрез премахването на жака за слушалки успяхме да увеличим значително размера на батерията (предполагам, че добавихме 500 mAh повече), подобрихме охлаждането, за по-добра производителност и още много.“

Виждате, основната причина е, за да може Razer Phone да бъде с по-голяма батерия. И това явно е дало резултат — цели 500 mAh повече! Със своите 4000 mAh батерия, Razer Phone е един от смартфоните с най-голям енергиен капацитет на пазара в момента. Със сигурност е с най-голяма батерия сред популярните флагмани.

Razer не дават обяснение какво точно са подобрили от гледна точка на охлаждането, но това също е плюс, можете да бъдете сигурни.

На всичкото отгоре, Razer подаряват адаптер от USB Type-C към аудио жак в пакета на всеки закупен Razer Phone. Това обаче не е обикновен аудио адаптер — той поддържа DAC, така че да може да угоди и на най-претенциозните аудио маниаци. Това е повече от смартфон с обикновен аудио жак, или поне така смятат от Razer.

А вие какво мислите? За вас ли е Razer Phone и ще си го купите ли?