Много хора биха ви казали, че филмите на Marvel са жестоки и може би наистина е така. Някои от тях не са чак толкова добри и въпреки това пак са прияти за гледане, с не лоша история и т.н. Успехът на студиото се дължи на множество фактори, между които подбор на актьори и режисьори, както и сериозни маркетингови кампании. Но има нещо, което пречи на филмите наистина да привлекат окото и това са цветовете.

Точно така, цветовете. Както обяснява Патрик Уилямс в своето YouTube видео, обработката на цветовете в едно видео (независимо дали било то филм, телевизионен сериал или клип) са важна част от неговото представяне. При филмите на Marvel това е сериозен минус и Уилямс има довод за това.

Както подробно можете да гледате във видеото по-горе, черното е важен цвят — когато той е по-наситен, прави останалите цветове да изпъкнат. Във всички Marvel продукции пък, черното изглежда по-скоро като много тъмно сиво и това прави кадрите постни… Уилямс ще ви покаже каква е разликата, като изтъкне няколко кадъра с коригирано черно — ще видите колко по-добре изглеждат, повярвайте ми.