Както знаете, ние не спираме да следим последните тенденции на пазара. Като хора, които се занимават с крайно разностранни проекти, едно предстоящо събитие привлече вниманието ни. Не само заради името – Нови Бизнес Идеи, но и защото напълно отговаря на интересите ни.

Както вече се досещате, това не е поредната технологична конференция. Все пак е конференция, де. Но тя е насочена към модерно живеещия човек по един различен начин. В пет различни панела, фокусирайки се върху практическата насоченост, организаторите от Symbol Media Group, Start it Smart и Franchising.bg ще ни покажат как да имплементираме модерни идеи на пазара и как да развием бизнеса си.

nbi2016Защо намираме за интересна конференцията ли? Защото нейният фокус е именно върху основите, на които се гради модерният пазар: предприемачество, стартъпи, франчайзинг, управление на растежа и излизане на нови пазари.

Панелът Get Inspired or Get Lost има за цел да покаже, че теорията е едно, а в действителност трябва да имаш широк поглед върху практики от различни сфери и винаги да търсиш най-правилните решения. Вторият панел Startup School ще ви покаже първите стъпки във вашето бизнес начинание, за да избегнете неправилни решения. Franchising панелът се фокусира върху темата за франчайзинг моделите и тяхното развитие. По време на четвъртия панел Growth Management ще получите насоки как да расте бизнесът ви и как да разширите и инвестирате в своя екип като най-ценния ви актив. По време на последния панел Start Business Abroad лекторите ще се фокусират върху това как да мислите глобално и да вземете предвид спецификите на съответния пазар, в който навлизате със своята дейност.

В конференцията Нови Бизнес Идеи тази година е включен и конкурс за стартъпи. Startup Competition е за всеки, който иска да представи пред широка релевантна публика свое бизнес начинание, да получи насоки за развитие на бизнес идеята си и да почерпи опит от успели бизнес модели.

Форматът е първата стъпка за стартиращите предприемачи, като най-добрите и иновативни три проекта от всички кандидати ще получат специално внимание и съвети за своето начинание и неговото развитие. Ако ви е любопитно какви идеи има, а и искате да помогнете на някой стартиращ предприемач, то можете да се включите във втория етап на конкурса – онлайн гласуването от 17 до 30 октомври. В него участват 10-те проекта, харесани най-много от жури, в което влизат представители на Start It Smart, Franchising.bg, Fly Events, Launchub и други.

Най-високо оценените 3 проекта след онлайн гласуването ще бъдат представени пред широката публика на конференцията Нови Бизнес Идеи – а всички 10 полуфиналиста ще имат право да присъстват на конференцията на 4-ти и 5-ти ноември 2016 г. напълно безплатно. Трима успели български предприемачи от панела Get Inspired or Get Lost ще получат по една от избраните три идеи. Всеки от тях ще трябва да доразвие и да представи пред публиката какво би променил и запазил в концепцията й.

Генерален спонсор на Нови Бизнес Идеи и тази година е Subway – световният франчайз лидер, с над 40 000 обекта в цял свят. Партньор на конференцията през 2016 г. е и Министерство на Икономиката на Република България.

nbi_2015През 2015 г. по време на изложението над 50 български и чуждестранни фирми представиха своите бизнес модели пред предприемачи от цялата страна, желаещи да стартират своя нов бизнес. Утвърждаването на Нови Бизнес Идеи като различна, нестандартна и единствена конференция за нови бизнес идеи води след себе си голям интерес и през 2015 г, когато посетителите са около 3 000 човека за двата дни.

Датите са 4 и 5 ноември, ние ще сме там, а ако наистина сте част от модерния бизнес – и вие!