Снимка: Chris Hadfield / YouTube

Вече веднъж сме си говорили за изключителния канадски астронавт полковник Крис Хадфийлд. Той стана известен с безбройните си видеа, които споделяше от Международната космическа станция, с помощта на които показа какво е да си в космоса и как астронавтите там горе живеят живота си ежедневно, колко различно е всичко в условията на микрогравитация.

ВИЖ ОЩЕ: IPHONE 6 PLUS СРЕЩУ LG G3

След като се върна на Земята, Хадфийлд написа книга (An Astronaut’s Guide to Life on Earth), която стана хит. Лично на мен тази книга ми повлия по особен начин – в нея той разказва как човек може да постигне всичко, стига да положи нужните усилия и ни учи как да живеем тук, на Земята, посредством поуки от уроци, които е научил докато е бил в космоса. Може би точно тази книга е вдъхновила и видеото, което той записа като един вид поглед назад към отиващата си 2014 година и това защо трябва да бъдем по-позитивни като цяло. Да, бяхме свидетели на много кофти неща през изминалата година, наводнения, земетресения, ебола… Но продължаваме напред. И не само това – постигнали сме толкова много.

Във видеото Хадфийлд напомня за огромните успехи на човечеството през последните години – от медицина, през наука, до култура. Какво смятате вие?