Apple iPad – трето поколение

Ако притежавате iPad от трето поколение, сигурно се чувствате прецакани от Apple. Вие нямате проблем с iPad Mini, който беше представен преди броени дни. Все пак сте го очаквали. Четвърто поколение iPad? Само 6 месеца след излизането на третото поколение? Със сигурност не е приятно. Не само, че вашият таблет не се задвижва от най-новия мобилен процесор, а и имате 30-пинов конектър, който е “грозен”, в сравнение с Lightning. А, освен това, iPad 4 има и по-добри графики и много по-добра камера.

Добри новини: можете да игнорирате новата играчка на Apple. Вашият iPad трето поколение е страхотен. Дори iPad 2, който Apple все още продава, е все така актуален. Ако се ядосвате, че сте купили iPad 3 и имате намерение да го сменяте – не го правете.

Нека не забравяме, че ъпдейтите  на iOS пристигат за устройства, които са стари 2 години, минимум. Например: iOS 6 беше пусната през септември и работи не само на страхотния iPhone 5, на iPhone 4 и 4S, а дори и на iPhone 3GS. Да, първото поколение iPad, което е на малко повече от две години и половина работи с iOS 5. Но фактът, че iPad Mini се задвижва от A5 чипа на iPad 2 е добър знак. Apple няма да изостави потребителите на iPad Mini и ще ъпдейтва устройството поне още няколко години. Така, че вашият iPad от трето поколение, който има по-добри хардуерни спецификации, е далеч от излизане от употреба или отпадане.

Друга причина да не обръщате внимание на новия iPad 4 е пътеката на продуктовото анонсиране. Преди тази седмица, Apple винаги пускаше таблети през пролетта. Първият излезе през април 2010 година, вторият през март 2011 година, а третият през март 2012. Ако Apple продължи тази традиция, това би означавало да очакваме iPad от пето поколение едва през пролетта следващата година, което ще постави собствениците на iPad 4 във вашето положение. А ако Apple пусне още един модел през есента? Тогава, вашият iPad с Retina дисплей ще бъде на година и половина. Това означава, че ще получавате ъпдейти и най-новото от софтуера поне за период от още една година.

Надяваме се, че сега сте убедени да не купуване новото поколение iPad. Ако не използвате iPad 1 или никакъв iPad, можете да пропуснете този.

Информация: Wired

Сподели
Предишна страницаHTC One X вече получава ъпдейт до Android Jelly Bean
Следваща страницаИзлезе Draw Something за Windows Phone, Lumia с ексклузивен период
Боби Иванов е технологичен журналист. Работил е във в. “24 часа”, както и като редактор и автор на авторски публикации в онлайн изданието MobileNews, част от Trim Publications Ltd. Темите, които покрива включват бизнес, технологии и телекомуникации в страната и в световен мащаб. Интересите му включват Психология на комуникацията, Социология, Маркетинг и Връзки с обществеността. За контакти: Ivanoff@smartnews.bg