Забравете за външните зарядни батерии! Вече можете да заредите своя мобилен телефон или таблет с най-обикновена … бутилка за вода. Е, добре де, не съвсем обикновена.

BatteryBottle е иновативно устройство, което обединява външно зарядно (т.нар. powerbank), стандартна стъклена бутилка, филтър, който позволява да пречиствате вода от ненадеждни източници, както и фенерче. Защото за какво ви е една бутилка, ако тя няма фенерче …

Екипът, създал джаджата, в момента се опитва да финансира нейното масово производство посредством crowdfunding портала Kickstarter. Кампанията за финансиране на проекта за сега е събрала 1600 щ. долара, при целева сума от близо 27 000 щ. долара. Тя обаче е едва в своето начало и остават 23 дена до края й, което означава, че шансовете за привличане на нужното финансиране са добри.

Създателите на BatteryBottle я позиционират като подходяща за туризъм, разходки в парка или просто ежедневна работа. При това те посочват, че бутилката не само прави живота ни по-удобен, но и има позитивен ефект върху околната среда, тъй като премахва нуждата да използваме десетки пластмасови шишета за вода.

Повече информация за проекта е достъпна тук.