Нов аксесоар, който позволява на HTC Vive VR очилата да се ползват безжично вече е пуснат за предварителни поръчки от китайския сайт на компанията. TPCast, които са нови в програмата за Vive X, създадоха устройство, което подобрява многократно Vive, като го превръща в безжично устройство (досега Vive трябваше да се закача с кабел към PC, за да работи).

Разликата не е толкова очевидна, според директорът на Vive в Китай Грейлин, но това трябва лично да се провери. Това, което евентуално може да се превърне в проблем е батерията. Засега тя може да издържа само около час и половина, но има проект за слагането на по-голяма батерия в бъдеще.

Можете да видите самият Грейлин как изпробва новата приставка на Vive, във видеото по-горе, въпреки че то е с ниска резолюция и много не се разбира, какво точно се случва в него.

Устройството е достъпно за поръчка сега за 1499 йени, като се очаква доставките да започнат по някое време от първото тримесечие на 2017. Не се знае кога или дали въобще ще бъде продавано по света, но очевидно можете да се сдобиете с него, ако успеете да се справите с китайския сайт.

Вероятно компанията ще изчака да види, колко добре работят очилата с тази TPCast технология. Може би няма да чакаме дълго за един чифт Vive с вградена безжична технология, ако всичко е наред.