m8

HTC One

HTC официално представи дългоочаквания One. Тази година тайванската компания не успя да запази в тайна новия си флагман, но въпреки изтеклата информация, HTC успя да ни изненада приятно с някой от решенията си, свързани с HTC One (M8).

Новият HTC One е с 5-инчов Full HD дисплей с резолюция от 1920 x 1080 пиксела, четириядрен процесор Snapdragon 801, 2GB оперативна памет и избор между 32 и 64GB вградена памет. Устройството също така има слот за microSD карта, което показва, че компанията е взела под вниманиe оплакванията на потребителите от миналогодишния модел. И над всичко това имаме впечатляващия лъскав unibody корпус, който е с 90% метал в сравнение със 70% от HTC One (M7). Смартфонът ще бъде наличен в три цвята – метално сиво, златно и сребристо.

Освен в дизайна, следващото най-забележимо подобрени е в камерата. Предната камера е 5-мегапикселова, а отзад имаме двойна UltraPixel камеса с BSI сензор. Новата камера се нарича HTC Duo, като оптичната стабилизация на изображението от миналогодишния модел е заменена с автоматична, софтуерно-базирана стабилизация. Така потребителите ще могат да се радват на снимки с изключително качество. Новата камера ще позволи да смените фокуса на изображението, след като то е направено.

HTC One

Както вече знаем, новият HTC One идва с операционна система Android 4.4 KitKat и потребителски интерфейс Sense 6.0, или както от HTC го нарекоха Sixth Sense. Той идва с новата функция Motion Launch, за която писахме по-рано. Тя позволява на потребителите да извършват различни действия с жестове или почукване по дисплея, докато той е загасен. Така достъпът ще бъде много по-лесен, без да се налага постоянно да натискате главния бутон. Добрата новина е, че притежателите на HTC One, HTC One Mini и HTC One Max ще получат Sense 6 през следващите месеци. BlinkFeed вече е достъпен за разработчиците от трети страни, като на борда вече са Foursquare и Fitbit. 

Значително подобрениe има и в батерията на новия HTC One. Нейният капацитет е 2,600 mAh, като от HTC казват, че са подобрили живота и с 40% в сравнение с миналогодишния модел. Когато достигнете до 10 процента можете да включите функцията за спестяване на енергия, която ще ви осигури още часове работа. В този режим вие ще имате възможността да приемате обаждания и да изпращате съобщения.

Всички фенове на HTC ще се радват да чуят, че за новия HTC One ще се грижи разширената гаранционна програма на компанията, която беше представена миналия месец. Благодарение на нея, ако вашият дислей се счупи в рамките на шест месеца след закупуването на устройството, компанията ще го замени, без да се налага да плащате за това. Заедно с това HTC обеща да поддъжа Android ъпдейти в продължение на две години, с което се надява да привлече повече потенциални купувачи.

Новият HTC One ще бъде наличен в САЩ и Великобритания още от днес. Смартфонът ще се предлага в над 100 страни по света от над 200 мобилни оператори, започвайки от началото на месец април.