С Windows 8, Microsoft иска клиентите да възприемат таблетите като нещо повече от просто едно устройство. Целта на Microsoft е таблет-компютрите да са не само красиви устройства, но също така и машини,  които действително можете да използвате за работа.  Какво точно е мнението на потребителите е спорен въпрос, но със страхотните нови аксесоари като Mobile Keyboard Wedge компанията може и да успее да постигне целта си.

Wedge мобилната клавиатура беше представена тази сутрин и на пръв поглед изглежда доста  невзрачна. Красотата й обаче се крие под гумения капак, където се намира Bluetooth устройство.

null

Сваляйки капака, безжичната мрежа се включва. Това превръща Bluetooth клавиатура в доста интелигентен начин за съхраняване на енергията на батерията и премахване на нуждата от захранващи кабели.

null

Гуменият капак също не е неизползваем. Гъвкавата панта, която се намира по средата на капака дава възможност за сгъване и по този начин иначе обикновеният капак за превръща в удобна и лесно преносима подложка за вашия таблет.

null

Mobile Keyboard Wedge ще е на цена от $79.95 и ще бъде на разположение на различни търговци на дребно през следващите седмици.

Освен клавиатурата от Microsoft пускат и Wedge Touch Mouse. Мишката, също като клавиатурата, се свързва с таблета или лаптопа ви чрез Bluetooth. Както самото й име подсказва, мишката разполага с тъчпад, който дава възможност за докосвания в четири различни посоки.

null

Мишката е с BlueTrack технология, което според Microsoft позволява устройството да бъде използвано върху всякаква повърхност. Wedge Touch Mouse е с опция за самоизключване, когато изключите компютъра си.

null

Цената на устройството е $69.95.

Снимки: Mashable.com