GLOBUL Traineeship Pr Closing

GLOBUL и GERMANOS закриха десетата си поредна стажантска програма, в която взеха участие 60 студенти от водещи университети в страната. В продължение на два месеца, талантливите младежи имаха възможност да работят в реална бизнес среда, да черпят опит от доказани професионалисти и да разработят собствен проект под ръководството на персонален наставник.

Освен това, стажантите преминаха обучение по презентационни умения и специална въвеждаща програма, посветена на структурата на компанията, функциите на отделните й звена и нейната корпоративна култура, мисия и ценности.

В края на своя стаж, всички участници представиха разработените от тях проекти и получиха сертификати за успешното завършване на програмата. По традиция, младите хора засадиха дърво до централния офис на GLOBUL и GERMANOS в София като символ на растежа и развитието.

До момента в стажантската програма на GLOBUL и GERMANOS са участвали над 360 студенти от български и чуждестранни университети, като 30% от тях впоследствие са започнали работа в компанията. Тази година участниците в програмата бяха с 13% повече отколкото през 2012 г. От старта на стажантската програма през 2004 г., GLOBUL е инвестирал близо половин милион лева в развитието й и подкрепата на младите таланти в България.