Ок, вече гледахте най-новия трейлър за „Междузвездни войни: Епизод VII“ (Star Wars: Episode VII – The Force Awakens). И ви е харесал, сигурен съм. Но защо ви е харесал? Кое е нещото, което ви кара да си мислите, че филмът ще е добър? Защото това неминуемо е така при много от вас. Предишният тийзър беше добър, но остави много хора скептични относно работата на Джей Джей Ейбръмс по филма. Сега всички съмнения бяха премахнати, защото видео номер две е просто чудесно.

„Междузвездни войни: Епизод VII“ – трейлърът е ТУК

Има няколко неща в трейлъра за „Междузвездни войни“, които спокойно сочат към добра продукция, което да очакваме малко преди коледните празници. Нека да направим един кратък разбор на видеото и да коментираме. Първо започваме с музиката, която се чува още в началото. Както знаете, по саундтрака отново работи великият композитор Джон Уилямс. Това е първият добър знак – всички държат на класическите мелодии, като надявам се, ще добавят и някои нови. Но към същината на нещата…

Империята

Първите кадри очевидно са от планетата Татуин и там виждаме един паднал имперски кораб „Унищожител“. Помним, че в „Епизод VI“ Империята беше победена, а това са част от остатъците след войната. Мрачно и завладяващо, не мислите ли? А защо считам показването на един имперски крайцер за нещо в плюс за филма? Защото това сочи, че Империята ще се покаже в предстоящия „Междузвездни войни“. Злите сили няма да се предадат току-така.

Шлемът на Дарт Вейдър

Ситският Лорд и баща на Люк Скайуокър беше победен в „Епизод VI“. Изглежда Люк си пази неговия шлем и докато виждаме този кадър, той разказва как „Силата е мощна в неговото семейство…“ Баща му я е притежавал, той я притежава, сестра му (принцеса Лея) също я притежава. И това е така, защото помним как в старите серии на „Междузвездни войни“ Йода каза на Люк, че сестра му също е потенциален джедай. По-интересното тук е на кого говори Скайуокър? Според официалната история Хан и Лея трябва да имат деца, които Люк обучава да станат джедаи. Дали това е така?

Още за силата

Продължаваме нататък – някаква очевидно извънземна ръка подава на жена първия лазерен меч на Люк Скайуокър. Ако се загледате, това е точно този, който Бен Кеноби дава на Люк в началото на първия филм, а именно меча на баща му. Сега въпросът е кой взима оръжието? По време на този кадър чуваме думите „My sister has it… [силата]“, така че може да е Лея. Но според мен по-скоро не е, защото според официалната история не тя, а нейните деца стават джедаи. Дали това е дъщерята на Лея и Хан Соло?

Лошият

Ето го и пича със странния меч с разклоненията. Виждаме го да замахва с въпросния лазерен меч, но само за части от секундата. Очевидно се готви нещо голямо и битката ще е безпощадна. А няма как това да не е така, щом заедно с този предполагаем Ситски Лорд, имаме цяла армия stormtrooper-и.

Империята, довод номер 2

Вижте ги! Не са ли прекрасни? Да, дизайнът им е променен, но какво пък, изглеждат добре. Дано са ги и обучили да стрелят по-добре, защото иначе спукана им е работата… Тук виждаме цял взвод имперски войници, плюс някакви важни клечки на фона. Действието очевидно се развива на ледената планета Хот, където беше базата на бунтовниците. От официалната история и игрите на „Междузвездни войни“ знаем, че Империята по-късно там прави тайна база, така че може би е това.

А освен всичко останало, Империята е с нов флаг. Логото, което виждаме на знамето, няма почти нищо общо със старото такова. Очевидно говорим за втора империя, основана тайно зад гърба на Новата Република след войната.

Империята, довод номер 3

Добре, сега вече не си поплюват! Кой е този stormtrooper, защо е хромиран и защо по дяволите се разхожда все едно е шеф? Може би стреля по-добре от всички останали? Специално обучен е? Не знам, но определено изглежда зъл и нямам търпение да разбера каква му е хавата.

Добрите

За момчето се чудим кой е още от първия трейлър, където го видяхме облечен като stormtrooper. Ясно е, че е добър и просто се е криел – лицето му е прекалено приветливо, за да е някой на страната на Империята. Да не би да е тайното дете на Лея и Ландо Калрисиан? Не, шегувам се, това е невъзможно… нали?

А момичето? Аз залагам на дъщерята на Лея и Хан Соло, както споменах по-горе. Няма начин. Сигурен съм, че мечът в началото на трейлъра бе подаден на нея. Тя ще стане джедай. За тези, които се интересуват – това е невероятната млада актриса Дейзи Ридли. С нея тук е Джон Бойега. Двамата не са много известни, но това май ще се промени след този филм.

Битки

Отново ще има жестоки битки и преследвания с кораби. Хилядолетният Сокол е в пълна изправност след лекото очукване, което претърпя в „Междузвездни войни: Епизод VI“, и пак е тук да унищожава имперски TIE Fighter-и. О, да!

Старата банда

В този трейлър не виждаме Люк Скайуокър, нито принцеса Лея, но пък виждаме двама други стари познайници – Хан Соло и Чубака. Знаем, че действието се развива приблизително 30 години след „Епизод VI“, така че е нормално Хан да е поостарял малко. Чубака обаче си е все същият. Не забравяйте, че продължителността на живота на едно ууки е около 400 години, така че той е още млад. Тук Хан също произнася думите „We are home…“, което навежда на мисълта, че дълго време са били някъде, а сега се завръщат, както изглежда, на Татуин. Чубака е вдигнал арбалета, така че може би са в схватка. Ще видим…

Е, това е моят поглед над новия трейлър за „Междузвездни войни: Епизод VII“. Нямам търпение да отида да го гледам. Премиерата за България е на 18 декември тази година. Какво мислите вие за този тийзър и филма като цяло? Споделете с нас в коментарите.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS