windows hello

Microsoft въвежда автоматична биометрична автентификация като опция в новия Windows 10, който трябва да бъде пуснат на 29 юли. Услугата се казва Windows Hello и предлага на потребителите възможност да сканират лицето, ириса и пръстовия си отпечатък, за да потвърдят самоличността си и да получат достъп до смартфони, лаптопи и персонални компютри с Windows.

За тази цел се използват инфрачервени камери, чрез които Windows Hello сканира лицето на човек, позволявайки му да влезе в устройство с новата версия на операционната система на Microsoft. Това означава, че обикновена камера няма как да работи с новата функция, трябва да бъде налична новата Intel RealSense 3D.

Windows Hello може много да помогне за сигурността на вашия компютър, но за съжаление към момента устройства,  поддръжащи опцията, са малко. Ето кои са те:

Добрата новина е, че ако искате да се възползвате от Windows Hello, имате възможността да купите новата RealSense 3D камера отделно. Цената й е 99 долара и може да бъде поръчана от сайта на Intel. Тя е създадена за разработчици, но с нея ще получите всички възможноси на Hello, щом като я включите към компютър с Windows 10.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS