DSC_1866.0
Снимка: The Verge

На тазгодишната конференция за разработчиците Microsoft показа, че ще се фокусира доста върху универсалните приложения. HoloLens също влиза в уравнението, като Windows 10 приложенията ще работят и на него и компанията демонстрира как точано ще изглеждат те.

Може да се каже, че е едновременно интересно и доста странно. Има приложения на стените, холограма на куче на пода. Като цяло има холограми навсякъде, но все пак говорим за HoloLens, няма как да бъде по друг начин. Устройството предоставя нещо като лично пространство, което може да персонализирате както пожелаете. Има дори Start Menu във вид на холограма.

HoloLensRobot
Screen_Shot_2015-04-29_at_2.25.41_PM.0
hololens-bulid-2015-8-970x646-c

HoloLens беше представен в края на януари и интересното при тази джаджа е, че тя не е точно виртуална реалност като Oculus Rift, защото вие виждате света около вас, но не е и точно аугментирана реалност. Съдържанието при тази платформа се показва върху заобикалящата ви среда, а да играете Minecraft на масата за кафе е само един от много примери.

Тази вечер Microsoft показа използването на тази платформа с холограми в архитектурата и обучението на студенти по медицина, доказвайки колко полезна може да бъде тя. “Всичко, което виждате днес е универсално приложение. С холограмите ще имате ново платно. Вашите приложения могат да оживеят”, каза Алекс Кипман. Той подчерта автономния характер на HoloLens – няма кабели, няма външни камери, не са нужни телефони, както и връзка с компютър. Microsoft работи съвместно с NASA, Unity, Legendary, Autodesk, Walt Disney Company и много други.

2015-04-29-image-15

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS