Pics Credits: Patrick Gosling The Verge

Освен, че Bugatti Chiron е доста, доста скъп той е без съмнение един от най-бързо произвежданите супер автомобили в света. Bugatti имат дълга история с лъскав, елегантен дизайн, датиращ още от основателя на компанията Еторе Бугати, който е бил дизайнер на състезателни коли в началото на века. Колата, която струва 2.6 милиона долара бе показана за пръв път в Женева на Motor Show миналата година. Производството й вече е започнало и съвсем скоро ще бъде доставена на клиентите.

Вижте снимки от фабриката на Бугати в Молшием, който се намира в елзаския район на Франция. Ето къде и как се сглобяват тези парчета, които ще се превърнат в един неописуемо красив автомобил.

Bugatti_Molsheim_PGOS_0476Bugatti ще произведат 70 модела от Chiron през 2017. За всеки един Chiron са необходими близо шест месеца, за да бъде направен отначало докрай. Компанията споделя, че въобще не може да става и дума за роботи, които да правят този луксозен автомобил. Всичко се прави от хора. Единствената електроника, която се използва е програма, която казва как всички болтове на шасито трябва да бъдат сложени и затегнати.

Bugatti_Molsheim_PGOS_0586Екип от 20 души сглобява всичките 1800 части, които правят Chiron такъв какъвто е. Това се прави във фабриката, построена през 2005 за Bugatti Veyron. Проектирана е от архитекта Гюнтер Хен. Компанията има дълга история в региона, още от основаването си през 1909.

Bugatti_Molsheim_PGOS_0690Bugatti предлагат на своите клиенти програмата La Maison Pur Sang, чрез която те могат да си изберат къде каква боя да е колата, за да може да отива на вида на клиента.

Bugatti_Molsheim_PGOS_0699Всеки един Chiron е напълно уникален. Купувачите могат да избират измежду 23 различни цветове кожа, осен различни цвята за алкантарата, 31 цвята за шевовете, 18 цвята за подложките и дори 11 различни цвята за коланите.

Bugatti_Molsheim_PGOS_0695Изработката и вниманието, което обръщат на детайла са изумителни… както и трябва да са с тази ненормална цена! Бугати все пак са италианци, където и дизайна на колата и дизайна на купето са с първостепенно значение. Този акцент върху дизайна продължава да движи естетиката на марката.

Bugatti_Molsheim_PGOS_0775“Направен по поръчка” това е изразът, който изниква в умовете на хората щом видят толкова класов автомобил.

Bugatti_Molsheim_PGOS_0560Bugatti Chiron е оборудван с наистина мега двигател – 16-цилиндров, 1479 конски сили, което прави 1180 Нм въртящ момент, който може да задвижи колата до умопомрачаващата максимална скорост от 420 километра в час.

Bugatti_Molsheim_PGOS_0555Той е и едно истинско произведение на изкуството, ако двигател може да се нарече красив, то това е този.

Bugatti_Molsheim_PGOS_0667Готовият W16 двигател е внимателно свързан към предната част на колата и след това обвит в море от въглеродни влакна.

Bugatti_Molsheim_PGOS_0572Необходими са огромни въглеродни керамични спирачни дискове, за да намалят скоростта на Chiron на половината от нейния максимум.

Bugatti_Molsheim_PGOS_0657Колелата са полирани до съвършенство. Bugatti си партнират с Michelin за гумите, които намаляват общото тегло на колата.

Bugatti_Molsheim_PGOS_0643Светлинният тунел във фабриката се използва от екипа за да може добре да се инспектира каросерията за дефекти и каквато и да било несвършеност, в рамките на шест изморителни часа.

Bugatti_Molsheim_PGOS_0537Клиентите посещават ателието през доста голяма част от процесите на изграждане на автомобила, като някои дори участват в сглобяването му по желание. След като всички финални проверки са направени, колата се приготвя за изпращане на нейния бъдещ собственик.Bugatti_Molsheim_PGOS_0513

Ако имахте излишни 2.6 милиона долара бихте ли искали да притежавате такава кола?