Към Федералната комисия за комуникации вчера бяха подадени официални снимки на корпоративната итерация на Google Glass. Project Aura работи по джаджата от известно време и тя най-накрая се появи.

Има някои основни разлики между старите очила на Google и Google Glass: Enterprise Edition, както се нарича новия вариант. Първо, новото устройство се сгъва подобно обикновени очила, така че да може лесно да бъде съхранявано в джоб или специална кутия. Освен това новият Glass е водоустойчив и много по-здрав. Още една основна разлика е и призмата – тук тя е малко по-голяма, което предоставя по-широко зрително поле на ползвателя. Към спецификациите можем да включим още поддръжка на Wi-Fi с честота 5GHz, също по-голяма батерия и по-добра камера.

google-glass-enterprise-edition-2

Не е ясно кога Google Glass: Enterprise Edition ще бъде официално обявен. Google не са обявили дори цена, нито дали изобщо джаджата ще се предлага за обикновения потребител. Според 9to5Google, софтуерният гигант е раздал бройки от новия Glass на компании-партньори, които да го тестват и да разработят фирмени приложения.