Легендата, невероятната Nokia 3310 ще бъде пусната отново на пазара след няколко дни. Новата Nokia – марка, притежавана от компанията HMD Global, която произвежда устройствата си в Китай – се очаква да пусне нова версия на най-емблематичния телефон на всички времена.

И ако сте се надявали Nokia 3310 да бъде смартфон с яка камера и нови свойства… е, забравете за мечтите си. Новата информация за завръщането на мобилното устройство през 2017 идва директно от Еван Блас (@evleaks).

Новата Nokia, както и да бъде наречена тя, ще си бъде с добрия стар интерфейс Series 30. Обаче ще бъде с цветен екран, за разлика от своя предшественик, пуснат преди 17 години.

Втората версия на Nokia 3310 ще бъде с няколко различни цвята, така че ще имате право на избор.

За да си представите по-добре какво ще представлява телефонът, Еван Блас споделя, че ще бъде нещо между оригиналната Nokia 3310 и новата Nokia 150, чиято премиера беше в края на миналата година.

За разлика от повечето модерни телефони, голямото предимство на новата 3310 със сигурност ще бъде продължителността на живота на батерията, която ще издържа няколко дни, вместо няколко часа. Все още чакаме да чуем още неща за митичния “неразрушим” телефон, така че следете smartnews.com.