Sony Xperia Z3+ 10

Много от големите производители вече имат в портфолиото си Android смартфон с Quad HD (1440 х 2560 пиксела) дисплей, но Sony все още не се решава на тази стъпка. Tази година компанията отново защити решението си да не използва такъв екран за новата Xperia Z3+.

Джонатан Лин, генерален мениджър на Sony Mobile Тайван, наскоро даде интервю за Focus Taiwan, в което каза, че компанията ще пусне Quad HD смартфони, само когато „може да направи значителни подобрения в качеството на дисплея и технологията за цифрова обработка на изображението“. За момента Sony не смята, че екраните около 5.5 инча наистина могат да се възползват цялостно от Quad HD резолюцията.

В допълнение, не бива да забравяме, че Quad HD екраните се отразяват по-зле на живота на батерията в сравнение с 1080р. Едва ли с 1440 х 2560 резолюция Xperia Z3 и Z3+ ще могат да предлагат до 2 дни работа с едно зареждане. Tова е едно от големите предимства на флагманите на Sony, така че не е толкова изненадващо, че производителят не преминава към по-голяма резолюция.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS