E3 е най-голямото събитие за гейминг на годината. То обаче все още не е започнало. Седмица преди началото му от Oculus VR решиха предварително да ни покажат нещо, което всички чакаме с нетърпение, а именно първия модел Oculus Rift за потребители, както и неговите допълнителни компоненти.

Когато говорим за новия Oculus Rift, трябва да си представите джаджата, на която прототипни снимки видяхме още миналата година. Сега вече екипът зад каската за виртуална реалност е готов и явно се чувства уверен в себе си, за да покаже всичко предварително. Малко по-долу можете да видите официални снимки на всичко от комплекта, без едно единствено нещо – по време на предварителната презентация главният изпълнителен директор на Oculus VR Брендан Ирайб сподели, че при закупуването на Oculus Rift всеки клиент ще получава допълнително и един безжичен Xbox контролер, плюс адаптер. Това се дължи на партньорство на компанията с Microsoft.

Можете още да очаквате да се насладите на ново поколение гейминг контролери, създадени специално за Oculus Rift. Две много странни на форма джаджи, които са създадени, за да са интуитивни и удобни, а също и да разпознават движения на ръцете ви по време на игра (за да можете да показвате жестове, да посочвате и т.н.) Контролерите се наричат Oculus Touch и са доста интригуващи, смея да твърдя. В пакета има и устройство, което поставяте срещу себе си, докато играете. То изпълнява ролята на камера за засичане на движение.

От тук нататък разработчиците ще могат да майсторят игри, които да са съвместими с всичко това, но по-интересното е друго – Oculus VR вече си партнират с различни компании и при старта на продажбата на джаджата през първите месеци от 2016 година, вече ще можете да закупите игри, които са пуснати ексклузивно само за Oculus Rift.

Разработчиците на каската обещаха, че когато E3 започне другата седмица, всички ще могат да пробват Oculus Rift и неговите контролери, както и ексклузивните игри. Тогава ще е и официалната премиера на джаджата. Продажбата, както казах, започва през първото тримесечие на 2016 година. Още не знаем каква ще е цената.

oculus-rift-2016-1

oculus-rift-2016-2

oculus-rift-2016-3

oculus-rift-2016-4

oculus-rift-touch-controllers-2016-1

oculus-rift-touch-controllers-2016-2

oculus-rift-2016-motion-detection-device

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS