Ето го и дългоочаквания Razer Phone

0

На специално събитие снощи, Razer представиха първия си смартфон с простото име Razer Phone. Телефонът е чудовище — с мощни характеристики, голям дисплей и какво ли още не. Компанията го рекламира като смартфон за геймъри. Вярно, в днешно време много хора са пренесли гейминг забавленията си от компютъра на смартфона, но мобилните устройства предлагат по-скоро casual гейминг преживяване. Дали Razer Phone ще покрие представата за смартфон за игри, още е рано да се каже.

Все пак, нека хвърлим един бърз поглед на спецификациите на устройството.

Razer Phone идва с 5.7-инчов LCD дисплей, който е същият като дисплеите при лаптопите на компанията. Резолюцията е 1440 х 2560 пиксела, а честотата на опресняване е цели 120Hz (отново като на гейминг монитор). Това е първият смартфон с такъв екран. Преди него само 10.5-инчовият iPad Pro идва с 120-херцов дисплей.

Заедно с големия и красив дисплей, на предния панел на смартфона има стерео говорители, всеки от които с отделен усилвател. Освен това говорителите поддържат Dolby Atmos технологията и са страшно шумни. Тези говорители все някъде трябваше да се позиционират, така че те са причината Razer Phone да е с толкова големи безели.

Колкото до вътрешните му характеристики, Razer ни носят още процесор Qualcomm Snapdragon 835, цели 8GB RAM (осем!) и 64GB вътрешна памет, плюс място за microSD карта. Батерията е масивните 4000 mAh, което би трябвало да позволи часове гейминг без прекъсване.

Разбира се, портът е USB Type-C и тук е моментът да кажем, че Razer Phone няма аудио жак. Вместо това, Razer включват в пакета сертифициран от THX преходник от USB-C към стандартен 3.5-милиметров жак.

Не на последно място, Razer Phone идва с Android 7.1.1 Nougat, като компанията обещава, че смартфонът ще получи Oreo преди края на първата четвърт от 2018 г. Тук операционната система е почти чисто Android преживяване — Razer разчитат на Nova Launcher, с които са сключили партньорство, така че потребителите да получат Prime версията на лаунчъра с всичките му плюсове.

Колкото до камерата, да — смартфонът от Razer е с двойна такава. И двата сензора са с резолюция 12-мегапиксела, единият от които с бленда f/1.8, а този с telephoto възможностите — f/2.6. Предната камера е 8-мегапикселова. Всъщност говорейки за Android преживяването, приложението за камерата е единственото, което е дело на Razer. Всичко друго е стоков Android с Nova Launcher скин (който е практически идентичен със стоковия).

Важно е да отбележим, че Razer Phone много прилича на Nextbit Robin и има защо — ако помните, преди време Razer придобиха Nextbit и малко след това спряха от производство техния cloud смартфон. Дизайнът на Razer Phone наподобява този на Robin, чак до формата с правите ъгли. Тук обаче няма да намерите интеграцията с облака, която беше основен плюс при Nextbit.

Не на последно място имаме и цената. Razer Phone идва на 17 ноември на цена от 700 долара в САЩ, или 750 евро в Европа. Цветът е черен, като Razer ще предлагат и специална зелена, лимитирана серия. Предварителните поръчки могат да бъдат направени още днес от сайта на Razer, или пък през Amazon.