Microsoft най-накрая представиха новите флагмани от семейството на Lumia. Microsoft Lumia 950 и Lumia 950 XL са създадени специално за новата операционна система Windows 10. Разликата между двата е минимална, но нека ги разгледаме по-подробно.

Lumia 950 и Lumia 950 XL

Както вече знаехме, процесорите на двата апарата са последно поколение Qualcomm Snapdragon 808 (за 950) и осемядрения Snapdragon 810 за Lumia 950 XL. Те захранват вътрешната памет на смартфоните, която е 32GB и може да бъде разширена с карта памет. Дисплеите на новите Microsoft устройства са с OLED технология, съответно 5.2 и 5.7-инчови и с цели 564 (518 за XL модела) ppi гъстота на пикселите. Защитава ги Gorilla Glass 4 покритие.

microsoft-Lumia-950-XL-1

Ще попитате няма ли нещо за камерата? Разбира се – всеки, избрал кой да е от двата Lumia апарата, ще има достъп до висок клас PureView сензор с оптика Carl Zeiss, пето поколение оптична стабилизация и тройна LED RGB светкавица. Панос Панай от отдела за устройства на Microsoft обещава никакви червени очи и никакви размазани снимки. Най-приятното за любителите на мобилната фотография обаче е, че и двата телефона имат хардуерен бутон за камерата.

Завършекът на списъка с технологични постижения на Lumia 950 и Lumia 950 XL смартфони е портът USB Type-C, който дава възможност за бързо зареждане – отново според Панай, ще имате възможност да заредите повече от 50% батерия за до 30 минути. За да не се страхувате от прегряване на смартфона, Microsoft са интегрирали технология за течно охлаждане, подобна на тази при Surface Pro 3. Постоянната ви свързаност пък е осигурена от цели две вградени антени.

microsoft-Lumia-950-1

 

Microsoft Display Dock

Ако не сте забравили, в последно време много се говореше за Continuum. Това е нова технология, която е коренна част от флагманите на Microsoft и благодарение на специалния Display Dock, тя ще позволи смартфонът ви да се превърне в десктоп машина. Притежава HDMI и DisplayPort изходи, както и 3 USB входа за ексесоари като мишка и клавиатура. Включвайки Lumia 950 към докинг станцията, апаратът продължава да работи като такъв, без да пречи на desktop изживяването. А то от своя страна изглежда прекрасно – имате на разположение напълно функционален Windows 10, с десктоп среда, възможност за работа и прехвърляне на информация от USB стикове, Microsoft Office и т.н.

Цените

Разбира се, няма как да се разминем и без да споменем за колко ще може да се закупят новите технологични играчки. Microsoft Lumia 950 ще бъде на препоръчителна цена от 549 долара, докато по-големият му брат Lumia 950 XL ще може да се намери за около 649 долара. Смартфоните могат да бъдат поръчани предварително още от утре, а на пазара стъпват от 26 октомври.

microsoft-event-4

За хората, които не могат да отделят толкова пари, а все пак желаят да се докоснат до Windows 10 преживяването, ще бъде налично и бюджетно решение в лицето на Microsoft Lumia 550. Тя ще бъде с четириядрен процесор и ще струва само 139 долара. Повече информация за този телефон очакваме скоро.

4 Коментари

  1. Много ми харесват като възможности и функционалност! Връх са!
    Мисля че са много по-добри от Нексусите. А Епъл са направо смешни покрай тях.
    Както споделих вече,жалко за евтино изглеждащия дизайн…

  2. Наистина добро представяне от Microsoft. Забавиха се много с тези телефони, но донякъде си струваше. Със сигурност искам да тествам камерата, защото отдавна не съм съпоставял Lumia с друг модел.

  3. Това с „напълно функционален Windows 10, с десктоп среда“ изобщо не го вярвам. По-скоро ще се преобразува интерфейса подобно на RT и офис приложенията ще бъдат в таблетен режим. Другото са козметични промени.

Comments are closed.