Red Bull, Monster, Rockstar и всички подобни напитки може и да ви дават криле, но може да ви дадат множество сърдечни рискове за здравето.

Според проучване, публикувано преди два дни в списанието на Американската медицинска асоциация, излиза, че само една енергийна напитка води до значително повишаване на кръвното налягане. Тези остри промени в тялото може да поставят феновете на енергийната напитка с опасна ситуация с повишен риск от сърдечно-съдови заболявания.

При направен тест с кен Rockstar, учените открили, че средното увеличаване на кръвното налягане е с 6,4% и по-специално с 6,2% се увеличава систоличното кръвно налягане и с 6,8% диастолното артериално налягане. Rockstar също така води до 74% скок в нивата на норепинефрин, което е хормон, който повишава кръвното налягане.

Кофеинът, според доста лекари, повишава кръвното налягане и това е рисков фактор, който може да доведе до инсулт и сърдечни пристъпи. Но кофеинът не е единственото вредно вещество. Наблъскани със захар, енергийните напитки могат да допринесат за увеличаване на теглото. Според спортни експерти пък, тези напитки имат положителен ефект и не е проблем да се консумира по 2-3 на седмица. Според тях те спомагат за метаболизма и повишаването на телесната температура.

1 коментар

  1. Спортни експерти на които редбул са спонсори няма как да не пият поне по 3 на ден .

Comments are closed.