Последното изобретение на Tesla е 100 kWh комплект батерии за Model X и Model S, благодарение на които, автомобилите могат да изминат около 507 километра без да спират. Батерията е подобрена версия на своя съществуващ предшественик 90-киловатчасовия модел. С новата батерия Model S P100D ще бъде първата електрическа кола, която ще може да изминава 480 километра само с едно зареждане.

Батерният модул е почти същата форма и със същия размер като този на 90 kWh версия, въпреки това има своите подобрения, най-вече в охлаждащия механизъм. Едно обикновено зареждане на 100-киловатчасовата батерия остава същото, както преди, докато суперзареждането определено ще трае за по-дълъг период от време и ще бъде по „качествено“.

Model S P100D с един Ludicrous вграден режим е третата най-бързо ускоряваща кола, като минава от 0-60 mph за 2.5 секунди на пълни обороти. Междувременно Model X P100D с Ludicrous достига 60 mph за 2.9 секудни и изминава 465 километра при едно зареждане.

„Това са наистина сериозни постижения и мисля, че те ще успеят да убедят хората по целия свят, че електричеството е бъдещето и е време масово да се мине към такъв транспорт“, споделя директора на Tesla – Елън Мъск.

За притежателите на някой електромобил на Tesla новините са добри. Те могат да заменят своята 90 kWh батерия, за новата 100 kWh такава. Първоначално Tesla, възнамеряват да произвеждат по 200 модула на седмица, като още днес може да си поръчате един.

Докато P100D Ludicrous очевидно е най-скъпото транспортно средвтво, от Tesla казват, че всяка една продажда на тази кола, подпомага проектирането на много по-малката и достъпна Tesla Model 3, която в момента се разработва от компанията. Така че, от Tesla със сигурност мислят за всичките си клиенти. Интерсно как ще се развие бизнеса с електромобили в бъдеще. Вие какво мислите?