X2 Twin

X2 Twin, най-новият смарт телефон на Allview, е от семейство X2 след появата на X2 Soul. Новото устройство запазва линията на дизайна и съчетава метални елементи с Gorilla Glass 3, което покрива задната и предна част на телефона и осигурява защита на целия корпус. Функцията Dual SIM, осемядрен процесор и операционна система Android 4.4 са само някои от характеристиките, които отличават X2 Twin.

X2 Twin е тънък телефон с дебелина на корпуса от 7.95 мм и притежава много характеристики, насочени специално към потребители, които се нуждаят от скорост, мобилност и щедро пространство за съхранение. X2 Twin е с осемядрен процесор с честота 1,4GHz, с графичен процесор Mali 450 MP4, 1GB RAM и 8GB флаш памет. Паметта може да се разшири до 32GB чрез microSD карта. Е, не е нещо космически голямо или внушително, но все пак е доста добре като за телефон в този клас.

Двете камери на телефона са създадени за заснемането на още по-ясни снимки. [rquote]В крайна сметка снимките са с приемливо качество и могат да задоволят малко по-непретенциозния вкус на някои потре бители.[/rquote]Основната 8MP камера, модел Sony IMX179 с автофокус, поддържа функции като Full HD видео запис и HDR фото заснемане, панорамни и Gesture снимки. Отварянето на блендата f/2.0 позволява преминаването на интензивна светлина към сензора. Така снимките са ярки, без необхосимост от модификации като ISO или баланс на бялото. 2MP предна камера е идеална за провеждането на видео разговори и заснемането на селфи.

Не само камерите предлагат висококачествени изображения. 5-инчовият HD IPS дисплей с OGS сензорен екран и резолюция от 1280×720 пиксела е защитен от Gorilla Glass 3. Благодарение на технологията Full Lamination, използвана при сензорния екран, телефонът е с малка дебелина на корпуса и еднопанелен дизайн.

X2 Twin работи с най-новата операционна система – Android 4.4. Версията е много подобрена и предлага плавност при работа и приятен интерфейс. X2 Twin предлага и нова опция – Anti Theft. Това е система, която помага на потребителя да подсигури информацията от телефона при загуба на устройството. Функцията блокира телефона и позволява да се зададе защитен номер, който получава известие, когато чужда SIM карта е в устройството. Така собственикът на телефона може да се свърже с лицето, което го е намерило.
X2 Twin е съвместим с технологията Miracast. Съдържанието на смарт телефона може да бъде прехвърлено на всеки телевизор с HDMI порт чрез Allview Smart2View адаптер.

X2 Twin е на разположение за предварителна поръчка на цена 229 €. Повече информация може да намерите на www.allview.ro.